داووس در صحرا؛ هوش مصنوعی پیشرفته در مرکز توجه سرمایه‌گذاری برای آینده

هشتمین نشست طرح ابتکاری سرمایه‌گذاری آینده در عربستان سعودی موسوم به «داووس در صحرا»، روز پنجشنبه در ریاض خاتمه یافت

هشتمین نشست طرح ابتکاری سرمایه‌گذاری آینده در عربستان سعودی با نام «داووس در صحرا» به جشنی بزرگ و موفقیت‌آمیز در ریاض بدل شد. این نشست با حضور حدود هشت هزار نماینده از حوزه‌های فناوری اطلاعات و بازارهای مالی جهان برگزار شد. هوش مصنوعی پیشرفته و همچنین راه‌های تامین انرژی برای آن در آینده، یکی از مهم‌ترین حوزه‌های کلیدی سرمایه‌گذاری بود که در این نشست محور بسیاری از گفت‌وگوها قرار گرفت. 

در حالی که تنش‌های نظامی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل وارد مرحله تازه‌ای شده است، مشهورترین نام‌های سیلیکون‌ولی و وال‌استریت از ۲۹ تا ۳۱ اکتبر در عربستان سعودی گرد هم آمدند تا  بتوانند در طرح اقتصادی چند تریلیون دلاری «چشم‌انداز ۲۰۳۰» به ابتکار شاهزاده محمد بن سلمان سرمایه‌گذاری کنند، طرحی که هدف اصلی آن رهایی همیشگی عربستان سعودی از وابستگی تاریخی به نفت و تبدیل این کشور به قطب حوزه‌های مختلف مانند گردشگری، آی‌تی، ورزش، بازارهای مالی و خلاقیت و نوآوری در صنایع مختلف است.

نشست «داووس در صحرا» در سال ۲۰۱۸ در عربستان راه‌اندازی شد و از آن زمان تاکنون هر ساله بر تعداد مشارکت‌کنندگان در این نشست افزوده می‌شود. مخصوصا در سال جاری و در هفته اخیر که غول‌هایی مانند لری فینک از بلک‌راک، استیو شوارتزمن از بلک‌استون، کن گریفین از سیتی‌دل، دیوید سالمون از گلدمن ساکس گروپ، جین فریزر از سیتی‌گروپ یا روث پورت از آلفابت در مرکز بین‌المللی نشست ملک عبدالعزیز حضور داشتند و بسیاری دیگر همچون ایلان ماسک، مدیر شرکت تسلا و مالک ایکس، به‌شکل مجازی در آن شرکت کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش رویترز، در این گردهمایی سه روزه شرکت‌کنندگان مشتاق بودند تا درمورد محبوب‌ترین موضوع سرمایه‌گذاری‌ها در این دوران یعنی هوش مصنوعی توضیح دهند. تحلیل‌گران و متخصصان در عربستان سعودی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی می‌تواند سالانه تا ۹ تریلیون دلار سودآوری در جهان داشته باشد و ماشین‌ها تا سال ۲۰۳۵ خواهند توانست تا ۱۰ هزار برابر باهوش‌تر از انسان‌ها شوند، دولت‌ها و سرمایه‌گذاران را به افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در این صنعت تشویق کردند.

ایلان ماسک، رئیس تسلا و ثروتمندین فرد جهان، که به‌شکل ویدیویی برای حاضران سخنرانی کرد، نیز تاکید کرد که هوش مصنوعی قبل از پایان دهه اخیر از هوش جمعی تمامی انسان‌ها پیشی خواهد گرفت.

مالک شبکه اجتماعی اکس همچنین پیش‌بینی کرد که تا سال ۲۰۴۰ حدود ۱۰ میلیارد ربات انسان‌نما به قیمت حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار در جهان وجود خواهند داشت. ماسک افزود این ربات‌ها می‌توانند بسیاری از کارهای روزمره را انجام دهند و با افزایش بهره‌وری به جامعه بشری کمک کنند.

ایلان ماسک همچنین از ایده‌های نوآورانه و توسعه‌ محصولات هوش مصنوعی در شرکت جدیدش به نام اکس‌آی‌اِی (xAI) سخن گفت و تاکید کرد که این فناوری‌ها با هدف توسعه‌ فناوری‌های مفید برای بشریت طراحی شده‌اند. شرکت اکس‌آی‌اِی تاکنون توانسته است سرمایه‌ شش میلیارد دلاری از چندین سرمایه‌گذار، از جمله شاهزاده ولید بن طلال، جذب کند.

با توجه به تمرکز عربستان سعودی بر فناوری و هوش مصنوعی، نگاه وال‌استریت و سیلیکون ولی بیش از پیش به سمت خاورمیانه است، زیرا نقدینگی در سایر نقاط جهان، به‌ویژه در چین، کاهش یافته است. عربستان سعودی هم حدود یک تریلیون دلار ثروت ملی در اختیار دارد، اما ولیعهد این کشور می‌خواهد غول‌های صنعتی به‌جای سرمایه‌گذاری خارجی از «چشم‌انداز ۲۰۳۰» حمایت کنند.

همچنین به نظر می‌رسد که عربستان سعودی در آینده‌ای نزدیک از تاسیس شرکتی جدید خبر دهد که با سرمایه‌گذاری دست‌کم ۱۰ میلیارد دلار، این کشور را به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان هیدروژن در جهان تبدیل می‌کند‌؛ سوختی کم‌کربن که در گذار جهان از سوخت‌های فسیلی به هیدروژنی نقشی کلیدی ایفا خواهد کرد.

بیشتر از اقتصاد